شرح مدیر گوگل درباره هوش مصنوعی، چت جی بی تی و آینده جستجوهای اینترنتی

به گزارش وبلاگ ادکلن شنل، مایکروسافت که یکی از سرمایه گذاران اصلی پروژه OpenAI به عنوان خالق چت جی پی تی است، اخیراً استفاده از ربات چت هوش مصنوعی را در موتور جستجوی بینگ خود شروع نموده است. این مدلی است که در آن هوش مصنوعی به اینترنت متصل است و داده ها را به صورت آنلاین یا برخط دریافت و پردازش می نماید.

شرح مدیر گوگل درباره هوش مصنوعی، چت جی بی تی و آینده جستجوهای اینترنتی

در شرایطی که در دنیای فناوری بحث ها بر سر استفاده روزافزون از هوش مصنوعی و ظهور چت ربات چت جی پی تی داغ شده است، به نظر می رسد گوگل از دور رقابت ها عقب افتاده است.

به گزارش یورونیوز، موتور جستجوی گوگل که برای بیش از دو دهه یکه تاز عرصه جستجوهای اینترنتی بود اکنون با چالشی مهم و خطر از دست دادن بازار به رقیبانش از جمله مایکروسافت روبرو است.

مایکروسافت که یکی از سرمایه گذاران اصلی پروژه OpenAI به عنوان خالق چت جی پی تی است، اخیراً استفاده از ربات چت هوش مصنوعی را در موتور جستجوی بینگ خود شروع نموده است. این مدلی است که در آن هوش مصنوعی به اینترنت متصل است و داده ها را به صورت آنلاین یا برخط دریافت و پردازش می نماید.

ساندار پیچای، مدیرعامل گوگل، در مصاحبه ای با نشریه وال استریت ژورنال در این باره گفت: ما همواره در بسیاری از زمینه ها با مایکروسافت رقابت نموده ایم. از حوزه تلفن همراه تا هوش مصنوعی، همواره این رقابت بوده و باید مطمئن شوید که در حال نوآوری هستید. زمینه نو هم تفاوتی با سایر زمینه ها ندارد.

وی با بیان اینکه مبحث هوش مصنوعی اکنون در نقطه عطف خود واقع شده است، گفت گوگل میخواهد برترین و قدرتمندترین کارکنان خود را به گونه ای مستمر به کار در این بخش راهنمایی کند.

گوگل پیش از این اعلام نموده بود که تازه ترین محصول هوش مصنوعی خود به نام چت بات بارد (Bard) را به زودی به طور عمومی عرضه می نماید. وجود ربات بارد کمتر از دو هفته پس از آن اعلام شد که مایکروسافت فاش کرد میخواهد میلیاردها دلار دیگر در شرکت مادر چت جی پی تی سرمایه گذاری کند. پیش از این مایکروسافت حدود یک میلیارد یورو در این شرکت سهام داشت.

آقای پیچای درباره پیش بینی خود درباره نحوه جستجوهای اینترنتی با استفاده از مدل های ماشین یادگیری منطقی و همینطور جستجوهای مبتنی بر چت پیش بینی کرد که در یک دهه آینده روش های جستجوی جاری به صورت بنیادین تکامل پیدا نمایند.

او در این باره گفت: تا کنون از مدل های زبانی بزرگ (LLM) برای بهبود کیفیت جستجو استفاده نموده ایم، اما من فکر می کنم که در آینده قابلیت های مدرن این مدل ها را به گونه ای بومی در سیستم جستجو ادغام خواهیم کرد.

آقای پیچای در پاسخ به این سوال که آیا گوگل میخواهد سرویس جستجوی خود را در قالب چت و نوعی مکالمه درآورد، گفت: ما در حال آزمایش انواع روینمودها هستیم، بنابراین نمی خواهم در خصوص برنامه های آینده آن اظهار نظر کنم. اما بله، ما قادر خواهیم بود ابزارهای قدرتمندتری را در اختیار آن ها قرار دهیم تا بتوانند این کار را انجام دهند.

وی افزود: انواع نوتری از روش های جستجو وجود دارد که می توان از آن بهره گرفت و گوگل مشغول کار روی آن ها است. در گذشته سؤالاتی وجود داشت که مفهوم یک پاسخ صحیح و واحد برای آن ها چندان منطقی نبود. در حال حاضر اما مدل های زبانی بزرگ برای پاسخ به این دست سوالات بسیار خوب عمل می نمایند.

آقای پیچای در جواب به این پرسش که چرا گوگل محصول رقیب چت جی پی تی یعنی بارد را به عنوان یک موتور جستجو معرفی ننموده است، گفت: ما آن را به عنوان همراهی برای جستجوی گوگل قرار داده ایم و در واقع جستجو را برای شما راحت نموده ایم. اما با گذشت زمان، کاربران از این محصولات به شکلی پیشرفته تر نیز استفاده خواهند کرد.

شماری از منتقدان در عین حال که از قدرت ویرایش و تصحیح چت چی پی تی استقبال نموده اند، می گویند این سرویس در پاسخ به سوالات تخصصی غیر واقعی و غیرقابل قابل اتکا است. آقای پیچای می گوید گوگل میخواهد پاسخ های سرویس آینده جستجوی خود را بیش از هر چیز بر رویدادهایی بنا کند که واقعا رخ داده است.

وی درباره اینکه آیا به نظرش گوگل فرصت اول بودن در حوزه چت ربات های مبتنی بر هوش مصنوعی را از دست داده گفت: در طول تاریخچه کاری ما بسیاری از زمینه ها وجود داشته که ما در آن اولین نفری نبوده ایم که چیزی به بازار عرضه نموده ایم. ما اولین موتور جستجو را توسعه ندادیم. ما اولین مرورگر یا اولین ایمیل یا اولین محصول نقشه برداری را توسعه ندادیم. مواقعی وجود دارد که اولین بودن اهمیت زیادی دارد اما یک یه وقت هایی هم هست که مهم نیست.

گوگل اعلام نموده است به زودی سرویس بارد خود را در اختیار گروه های بیشتری از کاربران قرار خواهد داد.

منبع: عصر ایران

به "شرح مدیر گوگل درباره هوش مصنوعی، چت جی بی تی و آینده جستجوهای اینترنتی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "شرح مدیر گوگل درباره هوش مصنوعی، چت جی بی تی و آینده جستجوهای اینترنتی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید