سنگ عقیقی که تخم دایناسور 60 میلیون ساله از آب عایدی!

به گزارش وبلاگ ادکلن شنل، در یک یافته حیرت انگیز، محققان دریافتند یک ماده معدنی درخشان درون تخم فسیل شده یک تیتانوسور شکل گرفته است.

سنگ عقیقی که تخم دایناسور 60 میلیون ساله از آب عایدی!

وبلاگ ادکلن شنل | 140 سال پیش، نمونه عقیقی از هند در کلکسیون کان شناسی موزه تاریخ طبیعی لندن ثبت شد. حالا، تیمی از محققان می گویند این عقیق کروی در اصل درون یک تخم دایناسور 60 میلیون ساله شکل گرفته است. این تخم عقیق نما احتمالاً به یک تیتانوسور تعلق دارد که در دوران کرتاسه در هند امروزی میزیسته است. اوایل سال جاری نزدیک به 100 لانه تیتانوسور در هند به طور کامل شناسایی و مستند شدند.

به گزارش وبلاگ ادکلن شنل ، رابین هانسِن، متصدی مواد معدنی موزه این نمونه را نزد پل بَرِت و سوزانا مِیدمِنت برد که هر دو کارشناسان دایناسور موزه هستند. این گروه به توافق رسیدند که این تخم عقیق نما تقریباً از نظر شکل و مقدار مشابه تخم دایناسور است و اشاره کردند که بافت بیرونی این ماده معدنی مشابه یافت تخم دایناسور است. افزون بر این، لبه های بیرونی نمونه نشانگر این است که اشیاء دیگر مشابه زمانی مجاور عقیق 6 اینچی بودند، مانند کپه ای از تخم های دایناسور.

هانسن می گوید: این نمونه، نمونه کاملی است که نشان می دهد کلکسیون های موزه چرا اینقدر اهمیت دارند. این نمونه سال 1883 با استفاده از دانش علمی موجود آن موقع به درستی به عنوان یک عقیق شناسایی و لیست شد. اما حالا محققان به این نتیجه رسیده اند که این نمونه ویژگی خاص تری دارد: عقیق این ساختار کروی را پر نموده و حالا ما میدانیم این ساختار کروی تخم دایناسور است.

تیتانوسور به رغم اینکه بزرگ ترین حیوان خشکی است که تا به امروز زیسته، تخم هایی از خود بجا گذاشته که زیاد بزرگ نیستند. شاید دلیلش این باشد که این حیوان چند ده تخم می گذاشته نه یک تخم. این موضوع عجیب نیست، چون بین بزرگ جانداران پستاندار، گذاشتن یک تخم رایج است، در حالی که مدل فراوریمثل بزرگ جانداران خزنده کپه ای از تخم هاست.

بنا به گزارش موزه، این احتمال وجود دارد که این تخم عقیق مانند به واسطه فعالیت آتشفشانی منطقه شکل گرفته باشد: شاید مدت زمان کوتاهی پس از تخم گذاری، فوران آتشفشانی کپه تخم ها را پوشانده باشد و محتوای غنی از آب همراه با سیلیکات به درون پوست تخم مرغ نشت نموده باشد و منجر به فراوری یک ماده عقیق مانند شده باشد.

این نمونه فسیل جالب توجه، نسخه تجملی فسیل صدف نرم تنان است که تحت شرایط خاص فسیل شدن، درخشان شده است.

مترجم: زهرا ذوالقدر

منبع: فرادید

به "سنگ عقیقی که تخم دایناسور 60 میلیون ساله از آب عایدی!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "سنگ عقیقی که تخم دایناسور 60 میلیون ساله از آب عایدی!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید