طرز تهیه چلو گوشت مجلسی با دو روش، که در دهان آب می گردد!

به گزارش وبلاگ ادکلن شنل، اگر شکمو و رستوران یاز باشید، حتما تا حالا در به در به دنبال طرز تهیه چلو گوشت پسران کریم یا نوع ربی زعفرانی آن بوده اید؛ غصه نخورید، ما در این مطلب طرز تهیه 2 مدل چلوگوشت را به شما آموزش خواهیم داد که عاشقش می شوید! با ما همراه شوید.

طرز تهیه چلو گوشت مجلسی با دو روش، که در دهان آب می گردد!

چلو گوشت مجلسی معمولا از گوشت گردن یا ماهیچه گوسفندی تهیه می گردد. البته برخی از افراد چلو گوشت مجلسی با گوشت گوساله را نیز تهیه می نمایند که کمی از نوع گوسفندی خشک تر می گردد. لازم به ذکر ست که یعضی ها این غذا را با به همراه باقالی پلو میخورند که در آن صورت اسمش چلو گوشت نیست. این غذا باید در کنار برنج ساده ایرانی با کمی زعفران تهیه گردد.

چلوگوشت مجلسی به روش های فوق خوشمزه

1. طرز تهیه چلو گوشت مجلسی با ماهیچه (بدون رب)

همانطور که گفتیم، اگر جزء شکموهای درجه یک باشید، غیر ممکن است به مشهد رفته باشید و سری به رستوران پسران کریم نزده باشید. بهترین رسپی ماهیچه در دست همین پدر و پسران خفن است؛ اما ما در این دستور سعی نموده ایم تا حد زیادی به این معجون خوشمزه نزدیک شویم؛ امتحان کنید.

شما می توانید با گوشت معمولی نیز این دستور را دنبال کنید.

مواد لازم برای تهیه ماهیچه پسران کریم
ماهیچه گوسفندیبه تعداد نفرات
پیاز خلال شده2 برابر حجم گوشت
سیرچند حبه
دارچینبه میزان کم
نمکبه میزان لازم
روغن خوراکی (غیر سرخ کردنی)به میزان لازم

طرز تهیه ماهیچه پسران کریم

  • نکته اول این است که قابلمه نچسبی را باید انتخاب کنید که ماهیچه ها را کف آن بچینید و ماهیچه ها روی هم تلنبار نشوند. (کف ظرف هم خالی نماند!)
  • دو برابر ارتفاع گوشت در قابلمه، پیاز خلال شده روی آن بریزید.
  • 2-3 حبه سیر هم روی آن بیاندازید.
  • کمی پودر دارچین روی آن بپاشید. (کم)
  • در مرحله آخر، 2/3 ارتفاع قابلمه را روغن بریزید و یک سوم به جامانده را آب اضافه کنید.
  • درب قابلمه را ببندید و اجازه دهید با شعله خیلی ملایم، 3-4 ساعت پخته گردد.
  • بعد از 3 ساعت به سراغ قابلمه بروید و نمک را به آن اضافه کنید.
  • نکته دیگر این ماهیچه مجلسی، آن است که آنقدر باید زمان بدهید تا تمامی آب آن تمام گردد، و پیازها کاملا کاراملی و کم حجم شوند و رنگ گوشت کاراملی گردد.
  • در آخر ماهیچه ها آب دار و لذیذ را در ظرف بکشید و پیازهای کاراملی شده را درون سبد آبکش بریزید تا روغن اضافه آن گرفته گردد. این سس پیاز را در ظروف جداگانه سر میز ببرید که طرفدارانش بیشتر از ماهیچه است!

2. طرز تهیه چلوگوشت درباری (با رب)

مواد لازم
گوشت گوسفندی یا گوساله400 گرم (تیکه های درشت)
پیاز نگینی 4 عدد متوسط
هویج1 عدد حلقه شده
فلفل دلمه ای 1 عدد خلال شده
چوب دارچین 1 تکه
فلفل سیاه 1 قاشق چای خوری
زعفران دم نموده غلیظ 2 قاشق غذاخوری
کره 1 قاشق غذاخوری
نمکبه مقدار کافی
رب گوجه 2 قاشق غذاخوری

روش پخت چلو گوشت مجلسی زعفرانی

  • ابتدا پیاز را تفت می دهیم (لازم نیست سرخ گردد)
  • سپس هویج که نسبت به بقیه سبزیجات بافت سفتی دارد را اضافه می کنیم.
  • بعد از تفت دادن هویج، گوشت را اضافه می کنیم، هم می زنیم تا زمانی رنگ گوشت تعییر کند.
  • بعد زعفران و فلفل سیاه را اضافه می کنیم و تفت می دهیم.
  • در ماهیتابه کره را می گذاریم آب گردد و بعد رب گوجه را اضافه می کنیم تا با شعله کم تفت بخورد؛ تا زمانی که کره نارنجی رنگ گردد.
  • بعد آن را به گوشت اضافه نموده و مواد را مخلوط می کنیم.
  • 4 لیوان آب جوشیده داغ به قابلمه اضافه می کنیم. (به این دلیل آب داغ اضافه می کنیم که گوشت سفت نگردد و راحت پخته گردد).
  • اجازه می دهیم گوشت کاملا پخته گردد و در آخر نمک را اضافه می کنیم.
  • به حد کافی باید زمان دهیم تا گوشت کاملا پخته گردد و سس غلیظی داشته باشیم.

سخن آخر

چلو گوشت یکی از خوشمزه ترین غذاهای مجلسی است که در بین ایرانیان بسیار محبوب است و در مراسم های خاص تهیه می گردد. ایرانی ها این غذا را برای مهمانی که خیلی برایشان مهم و عزیز است درست می نمایند. پیشنهاد می کنیم به روش های آمده در این مطلب حتما چلو گوشت را تهیه کنید و نظرات خود را با ما در پایین همین صفحه در میان بگذارید.

شما می توانید انواع کباب ایرانی ؛ 17 کباب ایرانی با گوشت، مرغ و ماهی را نیز در وبلاگ ادکلن شنل بخوانید.

منبع: مجله انگیزه

به "طرز تهیه چلو گوشت مجلسی با دو روش، که در دهان آب می گردد!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه چلو گوشت مجلسی با دو روش، که در دهان آب می گردد!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید