طرز تهیه کباب کوبیده مرغ تابه ای با و بدون سیخ چوبی
به گزارش وبلاگ ادکلن شنل، دنبال غذایی خوشمزه و سریع هستید؟ کباب کوبیده آن هم با مرغ برترین انتخاب برای شما است! کافی است مرغ چرخ نموده داشته باشید تا در کمترین زمان یک کباب خوشمزه تهیه کنید. قبلا در کتاب طرز تهیه کباب مرغ تابه ای ساده را مرور نموده بودیم و در ادامه طرز تهیه کباب کوبیده مرغ تابه ای با و بدون سیخ را به شما آموزش می دهیم.
مواد لازم برای تهیه کباب کوبیده مرغ تابه ای
- گوشت مرغ چرخ نموده 400 گرم
- پیاز 2 عدد
- زعفران 1/2 قاشق چایخوری
- آب گرم 8 قاشق غذاخوری
- کره 50 گرم
- آب لیمو به اندازه لازم
- نمک، فلفل به اندازه لازم
طرز تهیه کباب کوبیده مرغ تابه ای بدون سیخ چوبی
1. دم کردن زعفران و آماده کردن کره
اولین مرحله از طرز تهیه کباب کوبیده مرغ تابه ای این است که زعفران را در هاون بریزید و پودر کنید سپس هشت قاشق غذاخوری آب جوش بریزید و درب آن را ببندید و اجازه دهید 10 دقیقه دم بکشد. چهار قاشق غذاخوری از زعفران دم کشیده را کنار بگذارید.
در همین حین، کره را روی حرارت ملایم در یک قابلمه کوچک بریزید و اجازه دهید آب گردد سپس آن را با چهار قاشق غذاخوری اسانس زعفران به جای مانده مخلوط کنید. برای پوشاندن گوشت چرخ نموده در هنگام سرخ کردن به آن احتیاج داریم.
2. آماده کردن مایه کباب کوبیده مرغ
پیازها را پوست گرفته، بشویید و روی رنده ریز یا در مخلوط کن به شکل خیلی ریز خرد کنید. آب پیاز رنده شده را بگیرید و پیاز را به همراه چهار قاشق غذاخوری زعفران، نمک و فلفل به مرغ چرخ نموده اضافه کنید. آغاز به ورز دادن کنید (بهتر است دستکش بپوشید) تا زمانی که همه چیز خوب مخلوط گردد و خمیر صافی به دست آید. در نهایت روی آن را با پلاستیک بپوشانید و به مدت 30 دقیقه در یخچال قرار دهید تا گوشت طعم آن را بگیرد.
3. تهیه کباب تابه ای مرغ بدون سیخ
کف یک تابه نچسب را با برس روغن بزنید و مخلوط قیمه را در تابه قرار دهید. با کف دست، آن را به طور یکنواخت روی تابه پخش کنید، مطمئن شوید که ضخامت آن در تمام تابه یکسان باشد. ماهیتابه را روی اجاق بگذارید و سرخ کنید تا مایع آن گرفته گردد. بعد از این که کباب مرغ تمام شد، با چاقو از طول برش بزنید.
لیمو را فشار داده و به کره زعفران اضافه کنید. روی گوشت چرخ نموده را با اسانس بپوشانید تا خشک نگردد و خوش رنگ گردد. نوارهای برش خورده را برگردانید و از طرف دیگر سرخ کنید تا پخته شوند. این طرف را با اسانس کره و زعفران نیز بمالید.
طرز تهیه کباب کوبیده مرغ تابه ای با سیخ چوبی
برای تهیه کباب کوبیده مرغ تابه ای باید ابتدا پیازها را رنده کنید و آب آن را کاملا بگیرید. بعد گوشت مرغ چرخ نموده را به همراه نمک، فلفل و ادویه مدنظرتان اضافه کنید و به آرامی با انگشتان خود خوب مواد را مخلوط کنید و رویش را با یک نایلون بپوشانید و داخل یخچال قرار دهید تا کمی بمانند.
در این زمان بعد سیخ های چوبی را در آب قرار دهید تا کمی خیس بخورند بعد سیخ را بردارید و گوشت را تا انتهای سیخ به سیخ بکشید و در فاصله کمی از نوک سیخ متوقف کنید در نهایت گوشت را به آرامی با یاری انگشت فشار دهید و دور تا دور سیخ به آن حالت استوانه ای بدهید. کنار بگذارید. این مرحله را تا خاتمه سیخ کشیدن گوشت در سیخ ها تکرار کنید.
در نهایت روغن را روی تابه بمالید و روی حرارت میانه قرار دهید. سیخ مرغ داخل تابه قرار دهید تا همه طرف آن طلایی گردد. هر از چند گاهی آن ها را بچرخانید تا همه طرف کباب کوبیده مرغ تابه ای شما به درستی پخته شوند.
نکته: قبل از اینکه گوشت را به سیخ بکشید سیخ های چوبی را به مدت 10 تا 15 دقیقه در آب خیس کنید. این کار از سوختن آن ها جلوگیری می نماید.
نکات تکمیلی برای تهیه کباب کوبیده مرغ
حالا که با طرز تهیه کباب کوبیده مرغ تابه ای آشنا شدید، وقت آن است که با فوت و فن های آن هم آشنا شوید تا بتوانید این غذای خوشمزه را به صورت حرفه ای و کامل تهیه کنید. با استفاده از این نکات، می توانید طعم و مزه کباب خود را بهتر کنید، از پخت یکنواخت آن مطمئن شوید و کبابی ترد و خوشمزه را به خانواده و دوستان خود ارائه دهید. به یاد داشته باشید که استفاده از مواد اولیه با کیفیت، ورز دادن کافی مواد، استراحت دادن به مایه کباب و سرخ کردن آن روی حرارت ملایم از جمله نکات کلیدی در تهیه کباب کوبیده مرغ تابه ای است.
استراحت دادن به مواد کباب کوبیده
برای آن که حاصل کارتان یک کوبیده خوب باشد باید حتما بعد از مخلوط کردن مواد و ورز دادنشان آن را در یخچال بگذارید تا کمی مواد استراحت نمایند و به اصطلاح به خورد هم بروند. یادتان باشد استراحت دادن مواد در یخچال باعث می گردد که طعم و مزه مواد به خوبی به خورد هم بروند و کباب ها خوشمزه تر شوند.
اهمیت ورز دادن مواد در تهیه کباب کوبیده
کباب کوبیده از آن دسته غذاهاست که برای تهیه آن باید خوب مواد داخلش یعنی گوشت چرخ نموده چه مرغ باشد چه گوشت قرمز را همراه مواد دیگر یعنی پیاز و ادویه ها ورز دهید تا کبابی منسجم تر داشته باشید و کباب هایتان از هم نپاشند.
اضافه کردن خرده نان برای برطرف چسبناکی گوشت مرغ
اگر متوجه شدید که گوشت چرخ نموده مرغ بعد از مخلوط شدن کمی چسبناک شده است، کافی است اندازهی خرده نان دیگر اضافه کنید.
منبع: کتاب کاله