41 نکته از آداب غذا خوردن

به گزارش وبلاگ ادکلن شنل، 1- بهتر است آقا و خانم میزبان در دو انتهای میز غذاخوری یا وسط میز، رو به روی یکدیگر بنشینند.2- اگر فرد مهمی میهمان بود، باید وی سمت راست خانم میزبان و همسرش سمت راست میزبان آقا نشانده گردد.

41 نکته از آداب غذا خوردن

41 نکته از آداب غذا خوردن

1- بهتر است آقا و خانم میزبان در دو انتهای میز غذاخوری یا وسط میز، رو به روی یکدیگر بنشینند.

2- اگر فرد مهمی میهمان بود، باید وی سمت راست خانم میزبان و همسرش سمت راست میزبان آقا نشانده شود.

3- به طور کلی طرز قرار گرفتن میهمانان باید طوری ترتیب داده شود که هیچ دو مرد و هیچ دو زنی کنار یکدیگر قرار نگیرند.

4- زوج متأهل باید روبه روی یکدیگر و زوج نامزد باید در کنار یکدیگر بنشینند.

5- بهتر است گروه های سنی در کنار یکدیگر بنشینند، طوری که عظیم ترهای فامیل در رأس میز و جوان ترها سمت دیگر.

6- غذا باید در جهت عقربه های ساعت و از چپ به راست سرو شود. بعلاوه غذا از سمت چپ افراد سرو شده و ظروف غذا از سمت راست میهمانان جمع آوری می شود.

7- دستمال سفره هنگام آغاز صرف غذا باید روی زانو قرار داده شود و تا انتهای صرف غذا باید همان جا باقی بماند. از دستمال سفره تنها باید برای تمیز کردن مختصر دهان استفاده کرد و نه صورت یا پیشانی. اگر خواستید جایگاه خود را برای مدت کوتاهی ترک کنید، باید دستمال سفره را روی جایگاه قرار دهید که دیگران و پیشخدمت متوجه آن گردند. هنگام سرانجام یافتن صرف غذا باید دستمال سفره را به طور مرتبی روی میز و سمت راست بشقاب قرار داد(آن را تا یا مچاله نکنید).

8- پیش از آن که میزبان آغاز به صرف غذا ننموده یا اجازه صرف غذا را نداده، نباید آغاز به صرف غذا کرد.

9- حین غذا به هیچ وجه نباید میز غذا را ترک کنید، مگر در موارد اضطراری مانند رفتن به دستشویی یا داشتن حالت تهوع. در این هنگام عذرخواهی کنید و میز را ترک کنید.

10- اگر چیزی روی میز خواستید که دست تان به آن نمی رسید، خودتان سعی نکنید آن را بردارید، بلکه از فردی که به آن نزدیک است، بخواهید آن را به شما بدهد.

11- هنگامی که غذا خوردن تان سرانجام یافت، هیچ گاه بشقاب تان را به سمت جلو هل ندهید. این عمل خلاف آداب معاشرت است.

12- برای بریدن و خرد کردن غذا، چنگال را با دست چپ و کارد را با دست راست گرفته و سپس با چنگال آن چیزی که می خواهید ببرید را محکم نگاه داشته و با چاقو ببرید. سپس چنگال را به دست راست منتقل و میل کنید.

13- روی جایگاه، راست و مستقیم بنشینید. هیچ گاه به جلو یا عقب خم نشوید.

14- حین صرف غذا مشغول محاوره های دلنشین و مطبوع شوید و از موضوعات بحث انگیز پرهیز کنید.

15- اگر تکه هایی از غذا میان دندان های تان گیر کرد، با عذرخواهی میز را ترک نموده و به دستشویی بروید، سپس آن را خارج کنید.

16- آرام و با حوصله غذا بخورید. غذا خوردن شتابزده بی حرمتی به میزبان است.

17- لقمه های کوچک برداشته و با دهان بسته غذای خود را بجوید. هیچ گاه با دهان باز غذا را نجوید یا با دهان پر صحبت نکنید.

18- هیچ گاه پیش از چشیدن غذا به آن ادویه اضافه نکنید. این عمل بی احترامی به میزبان و آشپز است.

19- هیچ گاه سر میز غذا سیگار نکشید.

20- هنگامی که از غذا خوردن فارغ شدید، دست تان را روی زانو یا میز(مچ دست روی لبه میز) قرار دهید. هیچ گاه هنگام صرف غذا آرنج خود را روی میز قرار ندهید.

21- هنگامی که در رستوران میهمان هستید، هیچ گاه به جامانده غذای تان را به خانه نبرید و سعی کنید غذای گرانقیمتی سفارش ندهید.

22- در رستوران بهتر است غذایی سفارش دهید که صرف آن با کارد و چنگال مقدور باشد. غذاهایی که باید با دست خورده شوند را به موقعیت های غیررسمی اختصاص دهید.

23- هرگاه سوپ داغ بود، برای خنک کردن به آن ندمید بلکه صبر کنید تا خودش خنک شود. چای را هم برای خنک شدن در نعبلکی نریزید.

24- هنگام صرف سوپ، قاشق تان را تماماً داخل دهان نبرده و هورت نکشید، بلکه از لبه قاشق، سوپ را اندک اندک بنوشید.

25- هنگام سفارش غذا در رستوران اگر از نوع و محتویات غذای مورد نظر آگاهی نداشتید، از پیشخدمت یاری بخواهید.

26- برای خارج کردن استخوان یا غضروف غذا، از قاشق یا چنگال یاری بگیرید(نه با دست) و آن را گوشه بشقاب خود قرار دهید.

27- غذاهایی را که شما مجازید با دست بخورید، عبارتند از تکه نان، بلال، گوشت دنده ها، صدف و خرچنگ خوراکی، بال و استخوان مرغ، ساندویچ، میوه های کوچک، شیرینی، سیب زمینی سرخ نموده، چیپس، ترشی، سبزیجات و پیتزا.

28- اگر ندانستید چگونه باید غذا را میل کنید، بهتر است به دیگران نگاه کنید.

29- هیچ گاه کارد و چنگال و قاشقی که استفاده نموده اید را مجدداً روی میز قرار ندهید، بلکه آنها را روی بشقاب بگذارید.

30- هنگام صرف غذا خم نشوید و صورت خود را به سمت غذا نبرید، بلکه غذا را به وسیله قاشق و چنگال به سمت دهان خود ببرید.

31- اگر قاشق یا کارد و چنگال شما به زمین افتاد، آن را بردارید و به میزبان یا پیشخدمت بدهید و تمیز آن را درخواست کنید.

32- هرگاه چیزی را سهواً روی لباس میهمان دیگری ریختید، با خونسردی از وی عذرخواهی نموده و بگذارید خود فرد یا پیشخدمت آن را تمیز کند. خودتان اقدام به تمیز کردن لباس فرد نکنید.

33- هرگاه فردی از شما درخواست نمک یا فلفل نمود، هم فلفل و هم نمک را به وی بدهید حتی اگر فرد تنها یکی از این دو را درخواست نموده باشد.

34- پیش از نوشیدن مایعات، لب های خود را با دستمال پاک کنید تا جای لک چربی روی لیوان شما نمایان نشود.

35- از واژه های سپاسگزارم و لطفاً در میز غذا بسیار بهره ببرید.

36- اگر حشره، تار مو یا هر چیز دیگری را در غذای خود یافتید، آن را اعلام نکنید، بلکه مخفیانه آن را از غذای تان خارج کنید.

37- همواره در انتهای صرف غذا از میزبان یا آشپز تشکر نموده و از غذا تعریف کنید. حتی اگر غذا زیاد هم خوشایند نبود، باز تشکر کنید. لازم نیست دروغ بگویید، مثلاً می توانید از سس غذا تعریف کنید.

38- هنگام صرف غذا خود را نخارانید، سرفه نکنید و بینی خود را تمیز نکنید. هرگاه خواستید عطسه کنید، حتماً جلوی دهان و بینی خود را با دستمال بگیرید.

39- هنگام صرف غذا سر خود را شانه ننموده یا با لوازم روی میز بازی نکنید. با صدای بلند هم صحبت ننموده و دستکش هم دست نکنید.

40- سعی کنید رومیزی را تا انتهای صرف غذا پاکیزه نگاه دارید.

41- هنگامی که صرف غذای تان سرانجام یافت، باید کارد و چنگال خود را به صورت اریب روی بشقاب قرار دهید. اگر هم خواستید که میز را برای مدت کوتاهی ترک کنید، باید کارد و چنگال را به صورت ضربدری روی بشقاب قرار دهید تا دیگران و پیشخدمت آگاه گردند که شما بازخواهید گشت.

منبع: کوچه ما، شماره 9.

منبع: راسخون

به "41 نکته از آداب غذا خوردن" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "41 نکته از آداب غذا خوردن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید